Nyheter

Olika sätt att ta reda på aktuellt guldpris

Vid köp eller försäljning av guld kan det vara klokt att kolla upp aktuellt guldpris och det kan man göra på olika sätt. Finns en lokal guldsmedsaffär går det alltid att gå in och prata med dom som jobbar där men den snabbaste vägen till svar är att använda internet. Här finns priser från flera aktörer att hitta både snabbt och enkelt och framför allt är det enkelt att jämföra, för att se om det skiljer sig något.

Fysiska guldsmedsaffärer

En del guldsmedsaffärer köper guld från privatpersoner, till exempel i form av smycken och liknande. Är tanken att sälja guld kan det vara värt att gå in hos den lokala guldsmeden för att be om ett pris – för kanske är det så att det känns bättre att sälja till denne, än till någon av de stora ”guldaffärerna” på nätet, som kommer att beröras mer längre ner.

Även om värderingen eller funderingen inte gäller en försäljning går det troligen att bara fråga om guldpris hos den lokala guldsmeden – så det är en väg att ta reda på värdet.

Företag som köper och säljer guld på nätet

Idag finns flera företag som köper och säljer guld på nätet. Vissa kanske finns även fysiskt, men inte alla, och för den som har långt till närmsta aktör kan det vara ett alternativ att använda sig av internettjänsten vid en eventuell försäljning.

Dessa sidor är enkla att hitta och dom flesta har listat aktuellt guldpris – där det hos en av dom för närvarande ser ut enligt följande:

  • Tandguld – 362 kr / g
  • Guld 23 k – 470 kr / g
  • Guld 18 k – 366 kr / g

Ett bra tips är att kolla aktuellt guldpris hos flera av dessa aktörer, för att se om det är ungefär lika eller om det skiljer sig.

Guldpris på råvarumarknaden

Råvaror kan stiga och sjunka i pris och det kan vara intressant att följa utvecklingen för guldpris inför ett köp eller en försäljning. Det är möjligt genom att hitta sidor som listar råvarupriserna och det görs genom att använda internet och söka till exempel efter ”guldkurs” eller liknande.

På en sådan sida finns priser och kurser för olika råvaror, inklusive guld, att följa i realtid. Det går även att jämföra olika råvaror och priser mot varandra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *