Ekonomi

Jämför ränta på företagslån för att få det bästa lånet

Det är viktigt att du jämför ränta på företagslån för att du ska kunna få bra villkor när du lånar pengar. Alla företag är nämligen unika och har olika förutsättningar och behov. Räntan på ett företagslån påverkas också av olika faktorer.

De faktorer som har en inverkan på räntan inkluderar bland annat:

  • typen av ränta
  • antalet kreditupplysningar
  • vilken den specifika långivaren är
  • hur företagets ekonomiska förutsättningar ser ut.

Det handlar också om vilken säkerhet som kan lämnas. Är det till exempel en realiserbar tillgång såsom maskin eller en fastighet så kan detta ha en positiv inverkan på vilken ränta som kan erbjudas. En säkerhet i form av personlig borgen är ofta ett krav men behöver inte ha någon större inverkan på räntekostnaden. Genom att du jämför ränta på företagslån kan du och ditt företag få det bästa lånet utifrån dessa faktorer.

En del långivare erbjuder en månadsränta medan andra istället erbjuder en årsränta. Vissa har en fast ränta medan andra erbjuder ditt företag en rörlig ränta på lånet. Därför är det viktigt att jämföra räntan mellan långivarna för att se vilket lån och långivare som passar just er bäst. De olika räntetyperna har sina för- och nackdelar och vilket som passar ditt företag bäst är helt upp till er. Det viktigaste är att jämföra räntan och den totala kostnaden för företagslånet för att få det bästa lånet.

Viktigt att du jämför ränta på företagslån

Man kan till exempel använda sig av en låneförmedlare eller en låneförmedlingstjänst för att få flera erbjudanden samtidigt. Du kan därmed på ett enkelt sätt jämföra olika långivare och vilken ränta som de kan erbjuda dig och ditt företag.

Att använda sig av en sådan tjänst när du jämför ränta på företagslån har flera olika fördelar:

  • Endast en kreditupplysning tas oavsett hur många erbjudanden om lån man får.
  • Man kan få bättre ränta och villkor.
  • Enklare att jämföra långivarna emellan.
  • Enkelt och snabbt sätt att finna långivare som kan erbjuda lån.
  • Ser den totala kostnaden hos alla långivare direkt vilket gör det enkelt att jämföra.

Oavsett om du använder dig av en låneförmedlare eller om du själv ansöker hos någon eller några av de enskilda långivarna, är det viktigt att jämföra ränta på företagslån. Detta kan inte poängteras tillräckligt ofta. För varför ska du betala mer än vad du behöver?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *